با گوش دادن به سخنرانان، سخنرانان، بازیگران، مجریان، سیاستمداران و سایر افراد خوش بیان شروع کنید. یادگیری صحیح صحبت کردن با گوش دادن درست شروع می شود. گوش های شما اولین معلم شما هستند.
مرحله بعدی در تکنیک: تنفس
اگر این برای تازه کارها کمی عجیب است، نفس کشیدن چه ربطی به بیان دارد؟؟؟ با این حال، برای حرفه ای ها، واضح است که نفس در صدا نقش اساسی دارد. در واقع، این هوای بازدمی ما است که به تارهای صوتی ضربه می زند و به ارتعاش در می آید تا صدا ایجاد کند. بنابراین، یک بازدم قوی صدای قدرتمندی تولید می کند.
فعالیت هایی که شامل افزایش دم و بازدم هوا می شوند در فن آرت به عنوان تمرینات تنفسی دیافراگمی شناخته می شوند. برای داشتن صدای خوب به تنفس خوب نیاز دارید. این نوع تنفس را از طریق تمرینات تنفسی دریافت می کنید.
مرحله بعدی در بیان هنری: ایجاد صدا
مرحله بعدی پس از بازدم این است که از نفس تقویت شده خود برای ایجاد صدایی جذاب استفاده کنید. به این مرحله Voicing می گویند. این مرحله به نحوه کنترل تنفس اختصاص دارد تا هوای بازدم شده با حنجره در حنجره برخورد کند تا صدای بهتری تولید کند.
همه شما صدای عالی و پرطنین دارید، اما همه شما این صدا را پرورش نداده اید. صداگذاری مجموعهای از فعالیتها و تمرینهایی است که به کشف و توسعه بهترین صدا در شما اختصاص دارد.
مرحله بعدی در تلفظ: تلفظ صحیح
جالب اینجاست که صداها در تکنیک بیان فقط حروف مصوت هستند، مانند AIA که در صحنه صدا ذکر شده است. مرحله بعدی برای حروف بی صدا است. در تلفظ به حروفی مانند ت، ب، ر، ج و د... حروف بی صدا می گویند. صدای این حروف ناشی از ارتعاش تارهای صوتی نیست، بلکه ناشی از برخورد لب، زبان و دندان است.
هر گوینده یا خطیب یا فردی که خوب صحبت می کند باید هر حرف صامت را واضح و درست تلفظ کند. این کار باعث می شود که صحبت شما واضح باشد و هر حرف و کلمه ای شنیده شود.
مرحله بعدی در فن بیان: لحن صدا
ما فرض می کنیم که شما درست نفس می کشید، صدای رسا خوبی دارید و تمام حروف بی صدا را واضح و مشخص می گویید. اکنون، باید برخی ویژگیها را به سخنرانی خود اضافه کنید تا بتوانید به طور موثر از صفر به صد سخنرانی بروید.
ایجاد صدا به معنای نازک و غلیظ کردن صدا است. نازکی و ضخامت صدا باعث ایجاد موسیقی در بیان شما می شود. کلمات ملودیک و آهنگین با تغییر زیر و بمی صدای ما ایجاد می شوند.
مرحله بعدی در هنر بیانی: سرعت گفتار
سرعت گفتار که به عنوان تمپو در هنر گفتاری نیز شناخته می شود، تکنیک دیگری است که باید در مسیر صفر تا صد یادگیری کلمات گفتاری آموخت. سرعت یا سرعت، ریتم گفتار ما است که می تواند به طور قابل توجهی بر زیبایی کلمات ما تأثیر بگذارد.
هر سخنران باید بتواند سرعت سخنرانی خود را تنظیم کند گاهی آهسته صحبت می کند و گاهی تند از یکنواختی بپرهیزید و با تغییر سرعت در گفتار خود تنوع ایجاد کنید
مرحله بعدی در فن بیان: تاکید یا لهجه
قدم بعدی در مسیر صفر تا صد داشتن لهجه یا لهجه صحیح برای آموزش شیوه های بیان است. تاکید بر برخی کلمات در یک جمله نه تنها معنای جمله را کامل می کند، بلکه زیبایی خاصی به گفتار شما می بخشد.